Tag: годишни

ujp

УЈП го продолжува рокот за поднесување годишни даночни пријави

До истекот на рокот, од Управата за јавни приходи очекуваат да бидат поднесени околу 6000 пријави. До денес поднесени 4166 годишни даночни пријави за Охрид и 165 пријави за Дебрца во Управата за јавни приходи.Од таму информираат дека овие даночни пријави, физичките лица можат да ги поднесат и во контакт центарот во Скопје доколку моментално не се наоѓаат во градов. Од Управата велат дека ќе го продолжат рокот за поднесување на годишните даночни пријави. „Рокот за поднесување на годишните даночни пријави и годишниот даночен биланс за персонален данок на доход е 15ти Март, а бидејќи последниот...

Continue reading

foxcon

Ајфон телефоните ги склопуваат 14 год. деца

Внатрешната истрага во Foxcon покажала дека во некои фабрики на компанијата работеле 14 годишни деца. Внатрешната истрага во Foxcon покажала дека во некои фабрики на компанијата работеле 14 годишни деца. Компанијата  Foxcon од неодамна е на лош глас поради катастрофалните услови за работа, штрајковите и малтретирањето вработени, а прозорците на нивните фабрики се заштитени со мрежа како би се спречиле самоубиства на работниците (што досега често се случувало).Некои медиуми порано пишувале дека во  Foxcon често работат деца (во Кина е забрането вработување лица помлади од 16 год) а сега внатрешната...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top