Tag: гогова

(ФОТО) Што најмногу го загрижи Жељко на концертот во Охрид

Најголемата грижа на Жељко Јоксимовиќ на конертот во Охрид беа… Најголемата грижа на Жељко Јоксимовиќ на конертот во Охрид беа прашањата кои му беа поставени од страна на Лејла Гогова за емисијата НОВ ДЕН, за време на ексклузивното интервју кое Жељко го даде за ТелевизијА ТВМ. Интервјуто ќе можете да го гледате на 21 јануари во новото издание на НОВ ДЕН. Неизбежна беше и средбата со новата македонска ѕвезда Даниел Кајмакоски.  

Continue reading

smart tabli

Интерактивни табли и во Охрид

Класичните табли, кредите и сунѓерите заминуваат во историјата. Смарт табли во ОУ Братство Единство и Христо Узунов. Ова се двете Охридски училишта кои се пријавија на конкурсот објавен од министерството за образование и наука, и при тоа ги исполнија условите за да добијат една од 60 те табли кои ги обезбедија министрството и македонски телекомуникации.  Од првиот момент од како таблите се инсталирале, истите се ставени во употреба и достапни за сите професори и  ученици. Професорката по информатика Марија Пупинова Гогова признава дека имало одредени критериуми според кои се распределувале...

Continue reading

deca

Мислителите од „Братство“ најдобри во светот

Паметни мислители од основното училиште „Братство Единство“ најдобри на конкурсот на најголемиот образовен портал во светот „Think life“. Паметните мислители од основното училиште „Братство Единство“ покажаа дека се најдобри на конкурсот на најголемиот образовен портал во светот „Think life“. Тим од четири ученици под менторство на професор Марија Пупиноска Гогова освоија прво место, во силна конуренција од 5600 проекти од училишта од цел свет, на проектот „Промени ги навиките, штеди енергија“. Задоволството од успехот е видливо на насмеаните лица на учениците Владо Војданоски, Ангела Јорданоска,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top