Tag: говедско

Еве како Русија возвраќа на ударот од САД

Русија ги користи санитарните проблеми како причина за забрана на увоз Русија планира да забрани увоз на бурбон, виски кој се произведува во САД, бидејќи пронашла “опасни супстанци” во составот на тој алкохолен пијалок. “Во бурбонот се пронајдени опасни супстанци, кои можат да предизвикаат органски и функционални промени во централниот и периферниот нервен систем, како и рак и неплодност кај мажите и жените”, се наведува во соопштението на руската санитарна агенција Роселхознадзор. Американската дестилерија Barton, основана во 1792 година, која произведува Kentacky Burbon Whiskey, ги прекршила...

Continue reading

Десет фасцинантни факти за Бразил

Најдобрата плажа во светот се наоѓа во Бразил Од почетокот на Светското првенство во Бразил не делат неколку дена. По овој повод издвојуваме десет фасцинантни факти за оваа земја, со помош на податоците кои ги објавија Telegraph и Business Insider. Бразил е трет потрошувач во светот на козметика, веднаш по САД и Јапонија. Половина од светското производство на сок од портокал и петтина на производството на шеќер отпаѓа на Бразил. Бразил е седмо стопанство во светот, со БДП од 2,3 билиони долари. Толку изнесуваат стопанствата на Јужна Африка, Австралија и Аргентина, заедно. Во Бразил е потребно...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top