Tag: гниење

cinar

Институциите незаинтересирани да го спасат Чинарот од гниење

Институциите незаинтересирани да го спасат Чинарот од гниење. Исушената гранка на Чинарот е нем сведок за крајно несериозниот однос на институциите кон ова 11 века старо дрво.  Бескорисно  е тоа што дрвото е ставено под заштита на државата како споменик на природата. Институциите и по шест месеци не презедоа конкретни зафати за негова санација. Од месец декември кога се скрши гранката до денес Чинарот е оставен без соодветна грижа за негова санација. Институциите се иземаат од одговорност. Едни на други ги префрлаат надлежностите и така во недоглед со месеци. Никој во институциите не кажува...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top