Tag: гневот

demonstracii

„Ден на гневот“ во Франција

Повеќе илјади луѓе протестираа во Париз во неделата на повик на организацијата „Ден на гневот” против политиките на претседателот Франсоа Оланд. Повеќе илјади луѓе протестираа во Париз во неделата на повик на организацијата „Ден на гневот” против политиките на претседателот Франсоа Оланд. Според процените на париската полиција на протестот се собрале околу 17 илјади луѓе, додека организаторите тврдат дека имал 120 илјади. Организаторите, кои доаѓаат од десниот центар и крајната десница како и конзервативните католици, ја критикуваа „лошата акција на владата којашто води во пропаст”....

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top