Tag: Глувонем

Jovanovski

Робинзонскиот живот на глувонемиот Ристе Јованоски

Високо во планината Галичица, во селото Шипокно  на седум километри од Охрид во трошна, скромна  куќичка живее глувонемиот Ристе Јованоски. Животната судбина си поиграла со овој четириесетгодишен  маж, кој  живее сам во тешки животни услови. Високо во планината Галичица, во селото Шипокно  на седум километри од Охрид во трошна, скромна  куќичка живее глувонемиот Ристе Јованоски. Животната судбина си поиграла со овој четириесетгодишен  маж, кој  живее сам во тешки животни услови. Во селото нема вода, па Јованоски минува и по два километри да наполни вода до најблискиот извор. По планинскиот,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top