Ознака: глувонемите

planinarski dom

Oд руина до планинарски дом за глувите лица од Скопје, но до кога?

Post Views: 0 Дали единствениот планинарски дом во Европа со кој стопанисуваат глувонеми лица, а кој повеќе од 50 години е нивно свратилиште, ќе ги смени сопствениците? Од „Планинарскиот клуб на глувите лица „Скопје 63“,  апелираат  да не се распишува тендер или барем и самите да имаат право да учестуваат со одредени повластици и предност, бидејќи не сакаат да изгубат објект кој е дел од нивните животи. Никола Огненов претседател на здружението на глуви лица „Скопје 63“и  Претседателот на националниот сојуз на глуви лица Васко Марков, објаснуваат дека станува збор за објект...

Continue reading

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top