Tag: глодаритe

Центарот за јавно здравје овој месец ќе дејствува против глодаритe

Центарот за јавно здравје овој месец  ќе дејствува против глодаритe. Центарот за јавно здравје овој месец ќе продолжи со системска дератизација. Тоа е една од мерките за заштита на населението од заразни болести од глодарите, информира д-р Јованка Стурлакова Коровешоска. Со пролетната дератизација што ќе ја спроведуваат наскоро, ќе бидат опфатени 3000 шахти во разни делови од градот. Епидемилогот појаснува зошто претежно во стариот дел од градот  се јавуваат стаорци и покрај континуираната дератизацијата која се прави.   „Во Охрид многу се гради и се уништуваат леглата на глодарите. Им се уништуваат...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad