Tag: глисери

Езерската полиција доби нови глисери

2 глисери се набавени од сопствени средства од буџетот на МВР во вредност од 8 милиони денари а како донација од Република Чешка полицијата доби уште два глисери и еден гумен патролен чамец. 5 пловни објекти со комплетна опрема доби езерската полиција со што се зајакнуваат капацитетите за заштита на државната граница на Охридското езеро. 2 глисери се набавени од сопствени средства од буџетот на МВР во вредност од 8 милиони денари а како донација од Република Чешка полицијата доби уште два глисери и еден гумен патролен чамец. На промоцијата на пловните објекти во Полициската станица за граничен...

Continue reading

TVM

На Охрид му е повеќе од потребна марина

Бројот на пловни објекти во Охридското езеро од ден на ден е се поголем. Современите трендови во наутиката налагаат да се зголемува и бројот на современи пловила, кои пак бараат соодветни услови за нивно чување. Се поголем е бројот на пловните објекти во водите на езерото. Каналот Студенчишта станува претесен за пловилата кои се стационирани на овој и онака мал простор кој воопшто не располага со соодветната инфраструктура потребна за одржување и обезбедување на пловилата кои се наоѓаат таму. Така за време на викендот за малку беше избегната катастрофа кога при несоодветно точење на гориво...

Continue reading

Жена загина во судар на два глисери

Една жена загинала, а друга е тешко повредена во судир на два глисери, кој се случи вчера во водите на Охридското езеро. Судирот меѓу двата глисери се случил во близина на каналот Студенчишта. Како што дознава ТелевизјА ТВМ, од засега непознати причини едниот глисер се забил во другиот, поминувајќи врз него. Во инцидентот загинала скопјанката Ирина Руменова Муцунска (39) сопруга на директорот на претставништвото „Порше Македонија“, а тешкоповредена била Ивана Шапкар (25) која по несреќата е префрлена во специјалната болница за ортопедија и трауматологија „Св Еразмо“, од Охрид.Според неофицијални...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad