Tag: гир

ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР ВО ПОСЕТА НА ОХРИД

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески, оствари протоколарна средба со Амбасадорот на Европската унија, Дејвид Гир. Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески, оствари протоколарна средба со Амбасадорот на Европската унија, Дејвид Гир. На средбата беше разговарано за прогресот на активностите што се преземени од претходната нивна средба до сега. Евроамбасадорот уште еднаш ја нагласи својата поддршка и ги поздрави сите напори на Локалната самоуправа во насока за зачувување на статусот на УНЕСКО „Природно и културно наследство на охридскиот регион“.  

Continue reading

Гир: ЕУ ја дели загриженоста на УНЕСКО за заштитата на Охридскиот регион

Европската унија одблиску ги следи случувањата во врска со статусот на Охридскиот регион како заштитено светско наследство и ја споделува загриженоста на УНЕСКО за истиот. Природното и културното наследство имаат универзална вредност за сите нас како поединци, заедници, општества, но и за пошироките организации. Токму тоа наследство треба да се сочува со цел да биде подостапно за идните генерации, истакна денеска до Охрид авроамбасадорот Дејвид Гир.  Тој денеска во рамки на  првата работна посета на Охрид  имаше средба со градоначалникот Константин Георгиески, со граѓански здруженија а го разгледа...

Continue reading

Амбасадорот на Европската Унија Дејвид Гир денеска ќе го посети Охрид

Целта на оваа посета на евроамбасадорот е за да разговара за тековните напори за зачувување на статусот на УНЕСКО „Природно и културно наследство на охридскиот регион“ што беше утврден во 1979-1980 година. Целта на оваа посета на евроамбасадорот е за да разговара за тековните напори за зачувување на статусот на УНЕСКО „Природно и културно наследство на охридскиот регион“ што беше утврден во 1979-1980 година. Тој, како што соопшти Делегацијата на ЕУ во земјава, ќе оствари средби со Константин Георгиески, градоначалник на Охрид, како и со претставници од Министерството за култура и од граѓанските...

Continue reading

gir rig jubilej

Салонот за мебел Гир Риг веќе 20 години носи топлина и удобност во домовите на охриѓани

Целта велат дека се задоволните потрошувачи, но и постојаното надоградување на персоналот и квалитетот на услугата. Нивниот 20 годишен јубилеј доби и хуманитарен карактер. 20 години убави, топли, привлечни и удобни домови, 20 години успешна бизнис приказна и задоволни потрошувачи. Салонот за мебел „Гир Риг“ од Лескоец денес прославуваше 20 години од своето постоење на пазарот во Охрид, а последниве години и на пазарите во Битола и Кичево. После толку долго опстојување на пазарот за мебел во нашиот регион, нивната цел останува кристално јасна. „Наша цел е секогаш да бидат купувачите задоволни....

Continue reading

humanitarna pomosh

Стигна помош за Митреви

Солзи радосници светнаа на нивните лица. Тие веќе не се сомневаат дека постојат хумани луѓе во вистинска смисла на зборот. Велигденските празници тие достојно ќе ги дочекаат. Велигденски празници со полна трпеза. Со солзи радосници фамилијата Митреви ја дочека хуманитерната помош на охридската компанија Гир Риг. За ова семејство, ТВМ сериозно се нафати, прикажувајќи ја нивната слика на живот во неколку наврати, со цел да ги поттикне сите хумани луѓе во Охрид, да бидат дел од обезбедувањето на подобро утре на едно 5 члено семејство, кое со сите сили се бори со тешкиот и сиромашен живот. Претседателот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top