Tag: гипсени

ck

Оригами и гипсени фигури се продаваа за Св. Трифун и Денот на вљубените СВ Валентин

Оригами и гипсени фигури се продаваа за Св. Трифун и Денот на вљубените СВ Валентин. Мали проекти за големи цели гласеше денешната хумана акција на волонтерите од Црвениот крст Охрид. Вредните раце на младите луѓе изработиле најразлични оригами и  гипсени и глинени фигури обоени во знак на денешниот ден на љубовта и виното, на Св Трифун И Св Валентин. Украсите се продаваат по симболична цена, а собраните средства ќе бидат употренени во  хумани цели, вели Ивана Мирчевска една од волонтерите на Црвен крст Охрид.  „ Денешната активност е со цел да се помогне на еден од 9-те проекти кои ги работиме...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top