Tag: гиза“

„Пустинската змија од Гиза“, роман за хероите кога се обични луѓе

Приказна за обичните луѓе, приказна за родителската љубов и посветеноста, се само некои од темите проткаени во првиот роман на Илија Магденоски, „Пустинската змија од Гиза“. Кичевчанецот Илија Магденоски, кои живее и твори во Охрид, подготви вистинско изненадување за сите љубители на пишаниот збор. Утре во Скопје ќе биде промовиран неговиот прв роман , делото „Пустинската змија од Гиза“. Магденоски, дванаесет години поминал на работа во дипломатско-конзуларни претставништва на СФРЈ во Сиднеј, 6 години во Мелбурн и 4 години во Амбасадата на Република Македонија во Словенија, како и во Амбасадата...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top