Ознака: Германоски

Crven Krst Ohrid

Лазе и Трајанка Германоски брачен пар со најдолг стаж

Post Views: 0 По повод неделата на старите лица Црвениот крст од Охрид избра пар со најдолг брачен стаж, најстар активист на оваа организација како и најстар жител на Охрид. Лазе и Трајанка Германоски 70 години се заедно и во добро и во зло. Тие како пар својот заеднички живот го започнале во далечната 1938 год. Чичко Лазе вели „Бев убаво момче па ја прелагав Трајанка која беше многу млада“.Најголемиот дел од својот живот дури 40 години го поминале во далечната Австралија каде им се родиле седум деца. Но, носталгијата ги натерала пред четири години да се вратат во Македонија....

Continue reading

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top