Tag: георгиев

arhitektrura

Заврши првата летна школа за архитектура и дизајн во Охрид

 Заврши првата летна школа за архитектура и дизајн во Охрид. Заврши првата летна школа за архитектура и дизајн организирана од Факутетот за архитектира и дизајн при Американ Колеџ, Скопје. Во текот на една седмица, триесеттина студенти од овој факултет,  работеа на изработка на проекти на три локации во Охрид, на плоштадот кај Чинарот, кај поранешното училиште Свети Сава и на Долни Сарај. Владимир Георгиев, студент на трета година на скопскиот Американ колеџ, беше дел од летната школа за архитектура и дизајн. Георгиев е задоволен од можноста да  работи и учи од  врвни имиња од светот на архитектурата,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top