Tag: географска

evangelos venizelos

Венизелос дециден, Атина сака географска одредница и „erga omnes“

Шефот на грчката дипломатија Евангелос Венизелос потврди дека барањата на Атина се географска одреница и севкупна употреба на можното име, потврдувајќи ги изјавите на Нимиц дека следната рунда од разговорите за името ќе биде во Њујорк за време на Генералното собрание на ОН. Шефот на грчката дипломатија Евангелос Венизелос потврди дека барањата на Атина се географска одреница и севкупна употреба на можното име, потврдувајќи ги изјавите на Нимиц дека следната рунда од разговорите за името ќе биде во Њујорк за време на Генералното собрание на ОН. Говорејќи пред грчката парламентарна комисија за...

Continue reading

Mathew Nimiz

На Грција не и се допаѓа предлогот на Нимиц

Атина не е задоволна од предлогот на Нимиц, не ги исполнува нејзините услови и многу веројатно е дека нема да биде прифатен од премиерот Самарас. Атина не е задоволна од предлогот на Нимиц, не ги исполнува нејзините услови и многу веројатно е дека нема да биде прифатен од премиерот Самарас. Ова се првите неофицијални информации од Атина по вчерашната средба во Њујорк. Според информациите на Канал 5, како што на неколкупати имаме објавено проблемот за Грција е во позицијата на географската одредница. па така новиот предлог содржел придавка пред република, а не пред Македонија (нешто што грчката...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top