Tag: генетските

majka i dete

Светски ден на аутизмот

Денеска се одбележува Светскиот ден на лицата со аутизам. Кај нас се одржува по вторпат, а централната манифестација ќе се одржи на плоштадот Македонија. Денеска се одбележува Светскиот ден на лицата со аутизам. Кај нас се одржува по вторпат, а централната манифестација ќе се одржи на плоштадот Македонија. Аутизмот практично е серија најразлични пореметувања што влијаат на способноста на одредена личност за социјална интеракција или  формирање пријателства. Многу почесто е дијагностициран кај момчињата, отколку кај девојчињата.Научниците не знаат што е причината за појавата, но и покрај генетските...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top