Tag: генералнос

Todor Petrov

Генерално собрание на Светскиот Македонски Конгрес

Деветнаесетто Генерално собрание на Светскиот Македонски Конгрес (СМК) ќе се одржи денеска во Скопје. Деветнаесетто Генерално собрание на Светскиот Македонски Конгрес (СМК) ќе се одржи денеска во Скопје. Главна тема пред пратениците ќе биде Декларацијата за одбрана на државното име Македонија, формирањето на Движењето на отпорот против промена на државното име Македонија и именувањето на членовите на органите на Движењето. Според најавите на Генералното собрание се очекува присуството и на претставници на македонските организации од соседните земји и на иселениците од Македонија. Претседателите...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad