Tag: генералка

ОХРИД УСПЕШНО ЈА РЕАЛИЗИРАШЕ АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“

Големи количини на неразградлив отпад викендов беа подигнати од крајбрежјето на Охридското Езеро во рамки на акцијата „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“. Се чистеа плажите  Грашница, Горица и Св. Стефан како и плажата пред село Пештани. Големи количини на неразградлив отпад викендов беа подигнати од крајбрежјето на Охридското Езеро во рамки на акцијата „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“. Се чистеа плажите  Грашница, Горица и Св. Стефан како и плажата пред село Пештани. Во теренските активности за чистење беа вклучени Општина Охрид, ЈП „Охридски Комуналец“, локалните  здруженија „Брег на младоста“ и „Чист Охрид“ како и голем...

Continue reading

„ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“ ВО ОХРИД

Во организација на компанијата „Мен енд маунтен“, а со поддршка на Министерството за животна средина и „Пакомак“ Скопје на 08.05.2021 год. (сабота) со почеток во 08 часот, ќе се одржи „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“, во повеќе општини во државата. Во акцијата се вклучува и делегацијата на Европската Унија со нивната иницијатива „За чисто како и дома исто“. Во организација на компанијата „Мен енд маунтен“, а со поддршка на Министерството за животна средина и „Пакомак“ Скопје на 08.05.2021 год. (сабота) со почеток  во 08 часот, ќе се одржи „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“, во повеќе општини во државата. Во акцијата се вклучува...

Continue reading

Генералка на новиот плоштад „Табана“

По завршувањето на градежните зафати кај новиот плоштад „Табана“ на ул.„Коста Абраш“ екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец“ го расчистија темелно просторот. По завршувањето на градежните зафати кај новиот плоштад „Табана“ на ул.„Коста Абраш“ екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец“ го расчистија темелно просторот. Истовремено, се изврши миење и метење на реконструираниот мини-плоштад.  

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top