Tag: гевара

che

Полска: За маица со ликот на Че Гевара две години затвор

Две години затвор за луѓето кои поседуваат комунистички и фашистички симболи, предвидува новиот кривичен закон на Полска. Со истиот сега подеднакво ќе биде казнувањето, доколку на пример на маицата е ликот на Че Гевара и на Адолф Хитлер, пренесуваат полските медиуми. Две години затвор за луѓето кои поседуваат комунистички и фашистички симболи, предвидува новиот кривичен закон на Полска. Со истиот сега подеднакво ќе биде казнувањето, доколку на пример на маицата е ликот на Че Гевара и на Адолф Хитлер, пренесуваат полските медиуми. Изменетиот кривичен закон, што стапил на сила пред два дена,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top