Tag: геадинка

deca gradinka

Најмладите охриѓанчиња утре ќе ја чекаат пролетта

Утре на градскиот плоштад ќе се реализира манфестацијата „ ДА ЈА ДОЧЕКАМЕ ПРОЛЕТТА“. На неа ќе учествуваат дечињата на возраст од од 5 – 10 од ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ Покрај дефилето под пролетни маскипрограмата ќе биде збогатена со неколку музичко – ритмички точки со содржина за пролетта. На манифестацијата поканети се да се приклучат и деца од основните училишта по настапот на децата од геадинка. Предвидена е и активност „ДА ГО ПРЕГРНЕМЕ ЕЗЕРСКИОТ БИСЕР“ чија цел е испраќање на порака дека треба да го чуваме и заштитуваме нашето езеро, Дел од  манифестацијата ќе се одвива во рамките на градинката...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top