Tag: гбагбо

kakаo

Чоколадна криза

Меѓународно признатиот претседател на Брегот на Слоновата Коска, Аласан Уатара објави денеска едномесечна забрана за извоз на какао. Меѓународно признатиот претседател на Брегот на Слоновата Коска, Аласан Уатара објави денеска едномесечна забрана за извоз на какао.Целта е да биде лишен од важни приходи претседателот Лоран Гбагбо кој положи заклетва за нов мандат. Западноафриканската држава е најголем производител на какао во светот и тоа е најголем извор на приходи за Владата. Секое запирање на извозот ќе ограничи прилив на пари за Гбагбо за плаќање на лојалните државни службеници и армијата....

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top