Tag: гастрономскиот

Највкусните рибни специјалитети во две категории ги подготвија студентите од ФТУ на гастрономскиот фестивал „Палилулско златно грне“ во Ниш

Тие освоија  максимален број на поени во двете  категории бела рибна чорба и рибен паприкаш.  За  подготовката на автентичен охридски начин на рибна чорба  користеле мавровска пастрмка и икра од белвица, а за рибниот паприкаш користеле  охридски крап. Студенти по гастрономија од охридскиот Факултет за туризам и угостителство освоија две први награди на гастрономскиот фестивал „Палилулско златно грне“ во Ниш. Освоија максимален број на поени во две категории за подготовка на бела рибна чорба без запршка со толчена икра и рибен паприкаш. За подготовката на автентичниот охридски начин на рибна...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top