Tag: гаснат

bezbedni cigari

Од утре во ЕУ само безбедни цигари кои сами се гаснат

Од 17 ноември во Европската унија ќе мора да се продаваат само цигари кои сами се гаснат кога ќе бидат оставени по страна. Се смета дека со оваа мерка ќе се спасуваат по околу 500 животи годишно. Од 17 ноември во Европската унија ќе мора да се продаваат само цигари кои сами се гаснат кога ќе бидат оставени по страна. Се смета дека со оваа мерка ќе се спасуваат по околу 500 животи годишно.Според податоците на Европската комисија, од 2003 до 2008 година, со цигари во ЕУ се поврзани повеќе од 30 илјади пожари со повеќе од илјада загинати и 4 илјади повредени. Искуствата од Финска, каде веќе се...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top