Tag: гасификација

Тунтев: Гасификација на Охрид

Гасификација на Охрид за почиста средина и помали трошоци за греење. Ова е еден од проектите на кандидатот за градоначалник од СДСМ и на неговиот тим кој денес беше тема на прес конференција.Со гасификацијата на Охрид, придонесуваме за намалување на огромните сметки за електрична енергија, со што секој граѓанин заштедува значителни средства во семејниот буџет, рече  Томислав Тунтев, пратеник од СДСМ. Домашниот буџет на секој охриѓанец е оптоварен со големи трошоци за електрична енергија за загревање на своите домови. Ние ќе ставиме крај на тоа бидејќи планираме гасификација на Охрид, беше истакнатао...

Continue reading

gasovod

Општина Охрид се вклучува во проектот за гасификација на Македонија

Се изработува физибилити студија за гасификација на Р Македонија. Студијата за гасификација на Македонија презентирана пред градоначалниците на деветте општини членки на Југозападниот плански регион. Целта на студијата е да се разгледа изводливоста во секое населено место, да се спроведе овој проект што на граѓаните би им овозможил нов енергетски систем, поквалитетен, еколошки почист и далеку поевтин. Изработувач на физибилити студијата  е фирмата „Гасификација Инжињеринг“ од Скопје. „Во моментов физибилити студијата е во припремна фаза на собирање на податоци и координација на локалните самоуправи...

Continue reading

sojuz za idninata

Петрески ќе донесе гасификација во Охрид

Петрески упати порака до Владата и ресорните министерства, навреме да преземат мерки за регулирање на нивото на водата во езерото кое веќе предизвикува штети. Додека пак Томислав Тунтев од советничката листа на здружената опозиција „Сојуз за иднината го презентираше проектот за гасификација од изборната програма, кој треба да се реализира во наредните 4 години, доколку ја добијат довербата на охриѓани. Александар Петрески, Кандидатот за градоначалник на здружената опозиција „Сојуз за иднината“ е загрижен за нивото на езерото. Тој упати порака до Владата и ресорните министерства навреме да реагираат,...

Continue reading

gas

Гасификација во Охрид?

Градоначалникот Александар Петрески најави гасификација во Охрид. Активностите за реализација на еден ваков проект би започнале од образовните институции за потоа дел по дел да се опфати целата општина. Градските власти во Охрид најавија гасификација. Градоначалникот Александар Петрески тоа го планира како една од мерките за справување со енергетската криза, поради која, многу институции посебно образовните се дават во долгови поради обезбедување на неопходните енергенси за греење. „Планираме дел по дел во градот да воведуваме гасификација, т.е. првата област ќе биде околу Григор Прличев училиштето ...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top