Tag: гасификацијата

Василески: Гасификацијата клучна цел во програмата на ВМРО – ДПМНЕ

Една од клучните цели на ВМРО ДПМНЕ е воведување на природен гас како нов енергенс директно достапен во домаќинставата.    Една од клучните цели на ВМРО ДПМНЕ е воведување на природен гас како нов енергенс директно достапен во домаќинставата индустријата, малите и средните претпријатија, негова употреба во комуналните дејности , социјалните дејности, образовните и здравствените установи, и во секој дом во Македонија, кажа кандидатот за пратеник Сашо Василевски. Освен тоа што ВМРО ДПМНЕ презема активности за изградба на националниот гасоводен систем паралелно се работи и на изградба на дистрибутивните...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad