Ознака: гардијан

scientist

САД повикаа научни списанија да не објавуваат детали за најсмртоносниот вирус на грип создаден во лабораторија

Post Views: 0 САД за прв пат во својата историја повикаа весници да цензурираат научна информација заради стравување дека од неа може да имаат корист терористи, пишуваат весниците „Њујорк тајмс“ и „Гардијан“. Владин консултативен орган од научните списанија „Нејчр“ и „Сајанс“ побара да не објавуваат детали, односно биомедицински експерименти за вирус на грип, за наодите да не бидат искористени од терористи со предизвикување епидемии од смртоносни вируси. Барањето е упатено од Националниот научен консултативен орган за биосигурност на САД, што ги повикал двете научни списанија...

Continue reading

Ohrid

Охрид меѓу топ 10 дестинации според британски Гардијан

Post Views: 4 Охрид се најде меѓу листата на десетте топ туристички дестинации за младите студенти во Велика Британија направена од британскиот весник Гардијан. Охрид е на истата листа со Хавана, Ибица, Хамбург… Истражувањето го направи британскиот ’Гардијан’ во кое беа вклучени сегашни и поранешни студенти кои ги раскажуваа своите искуства и авантури од летните одмори кои ги минувале на повеќе локации низ светот. Според Гардијан, не постои човек кој може да остане индиферентен и неимпресиониран од религиската толеранција и хармонијата која ја доловуваат црквите и...

Continue reading

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top