Tag: гандалф

толкин

Животот на Толкин, наскоро на филм

Неговите ликови – Фродо, Билбо, Саурон, Гандалф и многу други, веќе ни се ептен познати на големите екрани. Сега на ред е филм за умот што ги измислил. Неговите ликови – Фродо, Билбо, Саурон, Гандалф и многу други, веќе ни се ептен познати на големите екрани. Сега на ред е филм за умот што ги измислил. Под насловот „Tolkien“, филмот ќе се фокусира на животот на писателот и тоа како почнал со пишувањето на фантастичната трилогија што сите ја знаеме. Поточно, филмот ќе го прикаже времето кога Толкин бил студент на универзитетот во Оксфорд и војник во Првата светска војна.Роден во Јужна...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad