Tag: гамп

chocolates

Животот е како бомбониера

Форест Гамп е најголемиот филмски јунак на сите времиња. Според истражувањето спроведено од телевизијата Еј-Би-Си и магазинот „Пипл“, меѓу повеќе од 500 илјади гледачи, го прогласија Форест Гамп, ликот од истоимениот филм кој го игра Том Хенкс за „најголем филмски јунак на сите времиња“.Хенкс за таа улога во 1995 година доби Оскар за најдобар актер. Филмот на Роберт Зенекис е според романот на Винстон Грума и го следи растењето на главниот јунак, наивно момче, во текот на 60-тите и 70-тите години од минатиот век и неговото учество во главните настани на тоа време.Филмот постигна голем успех...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top