Tag: галијано

Rachard Galijano

Француска вечер на Охридско лето

Вечер на танго на охридско лето. Годинава честа да настапи на овој реномиран фестивал, но и наша да ја слушаме неговата изведба ја има уметникот од светски глас, виртуазот на хармоника Иван Денион и Маестро Ричард Галијано уметник кој со својот настап не само што ќе го одбележи 53 то издание на фестивалот туку воопшто ќе даде посебен допринос за целокупната фестивалска историја. „Маетро Галијано е познат како голем виртуоз на хармоника и неговиот допринос е токму тоа што инструментие од поп музиката ги донесе во светот на синфониската музика на синфонискиот оркестар. Познат како голем виртуоз ...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top