Tag: газираните

apple

Јаболкото е поштетно за забите отколку газираните пијалаци

Не го убивајте гласникот (и ние мислевме дека е обратно). Јадењето јаболко ги оштетува забите четири пати повеќе во однос на газираните пијалаци, велат резултатите од новото истражување. Виното и светлото пиво исто така го зголемуваат ризикот од оштетување на забите, а грејпфрутот кој го консумираме многу поретко, не ги оштетува. Професорот Дејвид Барлет, кој е раководител на стоматолошкиот институт на колеџот „Кинг“ во Лондон и предводник на ова истражување, смета дека не станува збор само за тоа што јадеме, туку како го јадеме. Пијалаците кои имаат ерозивно дејство, особено Кока-колата, не...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top