Tag: вушу

skvos

Сквошот сака во олимпиското семејство

Сквошот сериозно „запнал“ да стане олимписки спорт од 2020 година, а во промоцијата по Роже Федерер, се вклучи и Ким Клајстерс. Сквошот сериозно „запнал“ да стане олимписки спорт од 2020 година, а во промоцијата по Роже Федерер, се вклучи и Ким Клајстерс. Познатите тениски имиња ја искористија можноста за поддршка на спортот што е многу сличен на тенисот. Од олимписката програма за 2020 година е исфрлено борењето, а ќе биде вклучен еден нов спорт. Кандидатура истакнаа сквошот, безболот, возењето ролери и уште неколку дисциплини што немаат некаква богата традиција. Највпечатлив од сите е Вушу,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top