Tag: вурст

Којa е Кончита Вурст?

Нова евровизиска ѕвезда Австриската музичка ѕвезда, Кончита Вурст, родена под името Том Нојвирт, моментално се наоѓа на покривот на Европа, по триумфот со баладата “Rise like a Phoenix” за песната на Евровизија одржана на 10 мај во Копенхаген. Министерот за култура на Австрија, Јозеф Остермаер, изразил задоволство што Австрија победила и рекол дека се радува што неговата земја ќе биде домаќин на ова натпреварување идната година. “Првото место на Австрија на Евровизија е голема победа за Кончита Вурст, но и победа по прашањето за толеранција и почит”, порачал министерот. Том Нојвирт пред Евровизија...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top