Tag: второобвинетиот

ilinden brod

Заврши доказната постапка за бродот „Илинден“

Иако се очекуваше на денешното рочиште да бидат дадени и завршните зборови на адвокатите на двете страни, сепак истите се одложени за дваесет и четврти овој месец. Крај на доказната постапка за најголемата пловна несреќа во Македонија. Иако се очекуваше денешниот главен претрес да биде последниот за несреќата на бродот „Илинден“, сепак на барање на адвокатите на второобвинетиот, завршните излагања и на адвокатите на обвинението и на одбраната, беа одложени за наредната недела. Денес пред судот во Охрид беа доставени надополнувањето на експертизата за пловната несреќа, извршена од страна на вештите...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad