Tag: вршители

Голем број охридски занаетчии работат без занаетчиски дозволи

Со поседување на дозволите ќе се става крај на нелојалната конкуренција и сивата економија. Крајниот истекува на први ноември. Од комората велат се чека последниот момент иако имаа  две години за да ја обезбедат. Само 30- тина занаетчии и 2 -ца вршители на занаетчиски дејности трговци поединци во првбата половина од ова агодина ги озбебедиле задолжителните лиценци за работа. Голем е бројот на охридски занаетчии и вршители на занаетчиски дејности трговци поединци и Доели кои го чекаат последниот момент за да обезбедат занаетчки дозволи , информира Сашо Богоески , претседател на Регионална занаетчиска...

Continue reading

gimnazija

Градоначалникот назначи нов в.д директор на охридската гимназија

Останатите основни и средни училишта ги задржаа досегашните раководни лица. Ситуацијата е слична и кај јавните претпријатија каде што сеуште не се назначени нови директори. Градоначалникот Бакрачески стави крај на шпекулациите околу директорската функција во гимназијата „Свети Климент Охридски“. На местото од досегашниот вршител на должноста, Никола Тренески, од денес назначен нов в.д директор. Секретарот на општината, Димитар Спасески рече дека во иднина ќе следи донесување на решение за објавување на нов оглас за директор кога ќе се смират страстите во охридската гимназија. „Денес е именуван...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top