Tag: вродија

dalnovod

Во Охрид драстично намален бројот на кражби на електрична енергија

Во Охрид се помалку се краде електрична енергија. Нашиов град само до пред една година беше на врвот на листата по случаи на неовластенo користењe на електричната енергија, но по се изгледа многубројните мерки, а пред се затворските казни за крадците вродија со плод. Во Охрид драстично намален бројот на кражби на електрична енергија. Во изминативе десет месеци регистрирани се само седумнаесет случаи. Портпаролот на ЕВН Македонија, атанас Ковачески вели дека ова е одличен напредок во подигнувањето на свеста кај граѓаните на нашиот град бидејќи минатите години Охрид беше на врвот по регистрирани...

Continue reading

doktori Struga

Струга нема неонатолог

На одделението за гинекологија во Струга, добредојдени охридските неонатолози. Размената на практичните искуства во овој дел од медицината, вродија со конкретен плод. На одделението за гинекологија во Струга, добредојдени охридските неонатолози. Размената на практичните искуства во овој дел од медицината, вродија со конкретен плод. Новороденчињата досега ги прегледуваше педијатар кој работи во рамките на одделението за педијатрија при општа болница Струга. Со новите прилики поради реконструкцијата на охридската општа болница, познато е дека неколку одделенија од Охрид, комплетно се префрлени...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top