Tag: врзе

zrtva

Уште една мистериозна болест, сега во Уганда

Заболените од оваа болест стануваат хиперактивни и ја губат контактибилноста со околината. Болеста го напаѓа нервниот систем, се губи контрола, децата не размислуваат и цело време климаат со главата. Заостануваат во развојот и имаат напади слични како кај оние кои заболуваат од епилепсија. Досега никој не успеал да се излечи од оваа болест. Грејс Лагат мора да ги врзе своите деца пред да ја напушти куќата. Треба да им ги врзе нозете и рацете за да не се изгубат. Нејзината ќерка Паулин неодамна ја немало цели пет дена. Експертите не знаат што ја предизвикува болеста која што најчесто се јавува...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad