Tag: временскиот

bbc

“Би-Би-Си“ ги забранува изразите “пред Исус“ и “по Исус“

Телевизиската мрежа “Би-Би-Си“ ќе прекине да ги користи термините “пред Исус“ и “по Исус“ и ќе ги воведе изразите “пред новата ера“ и “новата ера“ како одредници за временскиот период. Телевизиската мрежа “Би-Би-Си“ ќе прекине да ги користи термините “пред Исус“ и “по Исус“ и ќе ги воведе изразите “пред новата ера“ и “новата ера“ како одредници за временскиот период. “Би-Би-Си“ ја воведува оваа промена оти не сака некој од нехристијанските гледачи да се чувствува навредено заради досегашните изрази, пишува “Телеграф“. Одлуката веднаш наиде на бројни критики. Многумина сметаат дека промената...

Continue reading

skuter

Заврши ограничувањето за пловидба

Ограничувањето на пловидбата на скутери на Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро, заврши во саботата. Ограничувањето на пловидбата на скутери на Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро, заврши во саботата. Таа се однесуваше само на скутери со моќност поголема од 45 киловати, во периодот од 20 јули до 20 август, во временскиот период од 11 до 18 часот. {loadposition content9}

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad