Tag: вреднувани

nagradena slika

Молитва за радоста

Се повторува нашата македонска  карактеристика – да прво бидеме ценети и вреднувани во светот а дури потоа и дома. Охридскиот сликар Јордан Манасијески беше еден од учесниците на годинешната изложба насловена “Големите мајстори на утрешнината” што се одржа од 22 до 24 октомври во Музејот Лувр во Париз. Како доказ за вистинската вредност на неговите уметнички дела е и почитта што му ја укажа Јапонската Асоцијација за современа уметност, прво поканувајќи го да биде дел од нивната изложбена колекција, а потоа  доделувајќи му специјална награда за неговата слика “Молитва за радоста”. Присуството...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top