Tag: вредна

СВР Охрид доби вредна донација за заштита на полциските службеници во борбата против Ковид 19.

Донацијата е од Програмата ИПА на ЕУ за прекугранична соработка со Албанија. Делeгацијата на ЕУ има обезбедено неповратни средства за помош на здравствениот сектор и економијата во земјава, а има и поволни средства за заем што може да ги користи земјава како предпристапна членка на како и остантите земји од ЕУ. Доделена донација за СВР Охрид во висина од 10.000 евра за заштита на полциските службеници во борбата против Ковид 19. Донацијата е од Програмата ИПА на ЕУ за прекугранична соработка со Албанија и се состои од заштитни маски за повеќекратна употреба, нараквици и дезинфекциони средства,...

Continue reading

„Охридски комуналец“ и „Нискоградба“ се подновија со механизација вредна 7 милиони денари

Денеска по повод одбележувањето на 7ми ноември Денот на ослободувањето на Охрид, новите возила беа предадени на јавните претпријатија. Градоначалникот истакна дека со модернизација на јавните претпријатија локалната излегува во пресрет на потребите на граѓаните. Oпштина Охрид набави четири нови возила за потребите на јавните претпријатија „Охридски комуналец“ и „Нискоградба“. Преку грант на Светска банка набавени се едно специјално возило камион со инсталирана надградба кипер, едно специјално товарно возило камион со дупла кабина, една комбинирана машина ровокопач-утоварувач и една машина ровокопач,...

Continue reading

Вредна донација на охридските ротаријанци за ОУ „Христо Узунов“

Ротари Клубот од Охрид, денеска донираше компјутерска опрема на Основното училиште „Христо Узунов“ во Охрид, наменета за децата со посебни образовни потреби кои се во редовна настава во училиштето. Ротари Клубот од Охрид, денеска донираше компјутерска опрема на Основното училиште „Христо Узунов“ во Охрид, наменета за децата со посебни образовни потреби кои се во редовна настава во училиштето. Компјутерската опрема се состои од технички средства во вид на лап топ, фотокопир, печатар, ламирка и останати потрошни материјали кои директно ќе послужат за задоволувањето на посебните образовни потреби...

Continue reading

Охридската градинка „Билјана“ доби вредна донација од дидактички и игровни материјали од менаџментот на ЈП „Билјанини Извори“

Донацијата се состои од телевизор, ДВД, печатач, теписони, детска литература–книги, сликовници, боенки, едукативни и гумени играчки, реквизити за спорт и слично. Менаџментот на јавното претпријатие „Билјанини Извори“ денес на вработените во градинката „Билјана“ им предаде донација во вредност од 60.000 денари. Вршителот на должност градоначалник на Општина Охрид, Константин Георгиески истакна дека Општина Охрид, оваа година издвоила најмногу средства од буџетот, се со цел да се преземат инфраструктурни зафати на голем дел од образовните установи во градов, токму за подобрување на условите за...

Continue reading

„Гете институтот“ од Скопје со вредна донација за ОУ „Григор Прличев“

Основното училиште „Григор Прличев“ од „Гете институтот“ од Скопје доби вредна донација во наставни средства за поттикнување на креативната и иновативна настава по Германски јазик. Културната институција на Република Германија во Македонија, „Гете Институтот“, денес на ОУ „Григор Прличев“ од Охрид му подари вредна донација во наставни средства за поттикнување на креативната и иновативна настава по Германски јазик. Инаку ОУ „Григор Прличев“ е едно од трите партнер училишта на „Гете инсититутот“ во земјава, чијашто мрежа на училишта брои околу 1800 образовни субјекти. Една од основните мисии на...

Continue reading

Вредна донација за охридската градинка

Со вредна донација на Ротари клуб Охрид, беше овозможено да се обнови осветлувањето во централниот објект на детската градинка „Јасна Ристеска“. Ротаријанците 2018 година ја посветуваат на децата во градинките. Централниот објект на охридската градинка „Јасна Ристеска“, стана ененргетски ефикасен. Состојбата во објектите на детската градинка не е добра, процениле од Ротари Клубот Охрид, па затоа решиле оваа ротаријанска година која трае до јуни месец годинава да ја посветат на подобрување на условите за нашите најмали, како и на ревитализација на клановите функционираат во рамки на градинката....

Continue reading

pozarna

Вредна донација од Швајцарија доби пожарна Охрид

Денес во Територијалната Противпожарна Единица стигна донација од Швајцарија, вредна околу 40 илјади евра. Охридските пожарникари добија лична заштитна опрема, односно интервентни одела кои ќе ги штитат при делување на пожар. Противпожарна опрема од Швајцарија доби Охридската Територијална против пожарна единица. Станува збор за донација вредна околу 40 илјади евра, добиена преку посредство на Лазо Јованоски и неговиот зет Хуан Карлос Леон кој бил командир на Пожарната единица во Лутербах.Опремата  многу ќе ја подобри работата и успешноста на нашите пожарникари, во справување со пожарите, изјави...

Continue reading

logo

Вредна донација за детското одделение во Охрид

40.245 евра вредна медицинска опрема ќе биде донирана на Детското одделение при охридската Општа болница од страна на Ротари клубот од Охрид. 40.245 евра вредна медицинска опрема ќе биде донирана на Детското одделение при охридската Општа болница од страна на Ротари клубот од Охрид. Станува збор за донација реализирана со поддршка на Ротари фондацијата на Ротари Интернешнл и неколку ротари клубови од Италија, Шведска и Србија. Според најавите, на официјалната церемонија за примопредавање на опремата која денес ќе се одржи, ќе присуствуваат Ружди Муфти, претседател на Ротари клубот од Охрид...

Continue reading

Kim`s fat wedding

Дебелата свадба на Ким низ цифри

Вредна 10 милиони долари, свадбата на Ким Кардашијан е прогласена за една од најскапите венчавки на сите времиња, но двојката не само што не потрошила ни долар за тоа, туку заработила најмалку 17,9 милиони долари. Вредна 10 милиони долари, свадбата на Ким Кардашијан е прогласена за една од најскапите венчавки на сите времиња, но двојката не само што не потрошила ни долар за тоа, туку заработила најмалку 17,9 милиони долари.Риалити дивата и нејзиниот сопруг кошаркар Крис Хамфрис се венчаа на 20-ти август на луксузна церемонија на приватниот имот Монтесито во Калифорнија. Имале 440 гости, меѓу...

Continue reading

  • 1
  • 2


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top