Tag: врвно

„Дисонанс“ – врвно уметничко доживување за публиката на „Охридско лето“

Уште едно врвно уметничко доживување приреди фестивалот „Охридско лето“ вчеравечер во црквата „Света Софија“ со концертот на словенечкиот гудачки квартет „Дисонанс“. Уште едно врвно уметничко доживување приреди фестивалот „Охридско лето“ вчеравечер во црквата „Света Софија“ со концертот на словенечкиот гудачки квартет „Дисонанс“.Извонредните музичари од овој музички состав, Јанез Подлесек-прва виолина, Матјаж Поровне-втора виолина, Оливер Диздаревиќ-виола и Клемен Хвала-виолончело, преку својата маестрална изведба донесоа програма што беше во знакот на повеќе јубилеи. -Исто како и годинешното...

Continue reading

soobrakajna studija

Дури и да се избере изработувач, во 2015та најверојатно Охрид нема да добие сообраќајна студија

Според експертите, за квалитетно и сериозно изработена студија, потребно е барем една година на истражување на сообраќајот во карактеристичните периоди на врвно сообраќајно оптоварување. Ќе добијат ли охриѓани конечно сообраќајна студија за режимот на одвивање на сообраќајот? Нацрт развојната програма за одржување и заштита на локални патишта и улици и регулирање на режим на сообраќај за 2015та година ја содржи ставката за изработка на сообраќајна студија, но прашањето е дали истата конечно ќе се реализира. А изработка на студијата беше најавено и за минатата година, кога во рамките на општинскиот...

Continue reading



© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad