Tag: врвна

Тим ученици од ОУ „Григор Прличев“ освоија врвна иновативна награда на ниво на државата

Со проектот кој го изработија го потенцираат значењето на алтернативните извори на енергија во зачувување на здравата животна средина. Со овој голем успех  во време на пандемија го издигнавме училиштето на највисок пиедестал, напоменува директорката  на ова општинско основно училиште. Десетмина ученици од ОУ „Григор Прличев“ добија врвна иновативна награда на ниво на државата. Тим составен од вредни и паметни ученици од 6-то до 9-то одделение од ОУ Григор Прличев се прво рангирани на проектот „Значење на користење на алтернативни извори на енергија за зачувување на здравата животна средина“....

Continue reading

logo

Врвна асеизмичка стабилност на објектите на „Адора“

Новите станбено-деловни објекти на Адора Инженеринг во Скопје, општина Аеродром, Ново Лисиче се со врвна асеизмичка стабилност и цврстина на бетон до 50 % повисока од пропишаните законски норми во Македонија. Новите станбено-деловни објекти на Адора Инженеринг во Скопје, општина Аеродром, Ново Лисиче се со врвна асеизмичка стабилност и цврстина на бетон до 50 % повисока од пропишаните законски норми во Македонија, потврди експертската супер визија на реномираниот Институт за сеизмологија и земјотресно инженерство-ИЗИИС и сертифицираната лабораторија Евро-Консалтинг од Скопје. Мерењата и лабораториските...

Continue reading

Nikola Todorov

Македонските доктори ќе се усовршуваат на UCLA

Здравствените работници од Македонија ќе имаат можност своето знаење да го усовршуваат на реномираниот Универзитет на Калифонија и Лос Анџелес (УКЛА). Здравствените работници од Македонија ќе имаат можност своето знаење да го усовршуваат на реномираниот Универзитет на Калифонија и Лос Анџелес (УКЛА). Министерот за здравство Никола Тодоров, кој престојува во посетан а САД, го потпиша Меморандумот за соработка со УКЛА со генералниот управител на Центарот за меѓународна соработка Томас Розентал. Меморандумот ја дефинира соработката со Медицинскиот центар Роналд Реган, кој е во рамки на УКЛА, што...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad