Tag: враќањeто

jacques Willeneuve

Жак Вилнев со црни прогнози за иднината на F1

Поранешниот шампион на светот во Формула 1 Жак Вилнев смета дека враќањeто на турбо моторите е многу ризчен потег кога во прашање е иднината на “најбрзиот циркус”. Поранешниот шампион на светот во Формула 1 Жак Вилнев смета дека враќањeто на турбо моторите е многу ризчен потег кога во прашање е иднината на “најбрзиот циркус”. Канаѓанецот кој во 1997 година ја осовои титулата, не е заговорник на радикални промени, а за новите правила вели дека се преостри. “Возачот сега нема улога на одлучување кога e во прашање трошењето на горивото во трката. Мислам дека тоа сега нема никаква смисла. Луѓето...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top