Tag: вратена

raskopana ulica

Улицата Кузман Капидан сеуште раскопана

Жителите на улицата Кузман Капидан, која води до Самоиловите тврдини се жалат дека веќе две недели нивната улица стои раскопана. По зафатот на водоводната линија, раскопот само бил покриен со земја, но не бил вратен во првобитната положба. „Тешко е да се разминуваат автомобилите, а и секојдневно се гушиме во прашина.“-велат тие. Граѓаните кои живеат на оваа улица, реагираа до нашата редакција тврдејќи дека веќе две недели улицата се наоѓа во ваква состојба. Ова е една од улиците на кои гравитираат најголем број туристи бидејќи излегува директно на Самоиловите тврдини. „Веќе две недели се гушиме...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad