Tag: вработуваат

Јордановски: Се вработуваат највлијателните а не најспособните

Претседателот на огранокот на  Граѓанско демократската Унија во Охрид денеска на прес конференција обвини за неправилности при вработувања во општа болница Охрид по последниот конкурс во оваа установа.  Се вработуваат највлијателните,а не најспособните, кажа претседателот на ГДУ Охрид, Јордановски адресирајќи ги обвинувањата кон претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ Охрид. Последниот конкурс за вработување во ЈЗУ Општа болница Охрид беше тема на денешната прес конференција на ОО на Граѓанско демократската унија ( ГДУ ) од Охрид. Како во минатото, така и сега изборот се сведе на највлијателните,а...

Continue reading

Несоодветни кадри се вработуваат во охридските образовни институции, градоначалникот негира

Несоодветни кадри се вработуваат во охридските образовни институции, градоначалникот негира. Во три охридски училишта вработени се несоодветни  стручни кадри, обвинува  советничката од СДСМ Жаклина Лазреска. Посочи дека се вработени  секретар во ОУ Григор  Прличев со несоодветно завршено високо образование наместо со 300 со 180 кредити, во ОУ Ванчо Николески во Лескоец, дипломиран криминилог наместо библиотекар, партиски кадар на Вмро Дпмне   и информатичар во  средното екомоско училиште со 180 кредити наместо 240. Лазареска упати  прашање до  градоначалникот  Никола Бакрачески кој ќе  сноси...

Continue reading

sednica

Советниците прашуваа, градоначалникот одговараше

Советниците прашуваа, градоначалникот одговараше. 21 седница на охридскиот совет беше во знакот на советнички прашања. Советниците најзаинтересирани за превработеноста во општина Охрид и ЈП, поддршката на туризмот и сл, додека пак не слушнавме прашање каде граѓаните на Охрид се директно засегнати. Денес се одржа 21 та седница на Советот на општина Охрид. На дневен ред се најде само една точка и тоа поставување на советнички прашања. Динамиката на поставување на пршањата беше однапред утврдена и редоследот беше запазаен од страна на советниците. Советничката говорница прв ја употреби Тони Тунтев,...

Continue reading

Zijadin Sela

ДПА Струга со низа обвинувања за градоначалникот Мерко

Наместо албанци во неколкуте јавни институции во Струга, се вработуваат само македонци. Општинската ДПА од Струга со низа обвинувања за работењето на градоначалникот Рамиз Мерко. Наместо албанци во неколкуте јавни институции во Струга, се вработуваат само македонци. Најголемата вина за тоа ја сносат Градоначалникот Рамиз Мерко и пратеникот од ДУИ, Тахир Хани обвинија денес на прес конференција од Струшкиот огранок на Дпа. „Мерко кој е претседател на огранокот на Дуи во Струга и пратеникот Хани во четири очи договараат се што е на штета на албанците“, вели претседателот на  огранокот на ДПА,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad