Tag: вработија

Се вработија сите волонтери во охридска болница

Трансформација на волонтерството во траен работен однос доби третата група на волонтери во охридската болница. Со тоа трајно се вработија и последните 22 ца од групата на 76 волонтери, кои неколку години во болницата извршуваа работни задачи по договор на дело, за надомест од 4000 денари.   Статус на вработени доби и последната група на волонтери во ЈЗУ Општа болница Охрид. Денес во просториите на управата на болницата вкупно 22 лица потпишаа решенија. Со тоа се заокружи проектот на Министерството за здравство, вели првиот човек на установата Љубен Арнадов, додавајќи дека со тоа на сите 76 лица...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad