Ознака: вестите

Претпоставки и коментари наместо да се праша втората страна

Post Views: 0 Серија различни текстови во прилог на иста видео снимка се појавија на повеќе дигитални медиуми, на кои заеднички именител им е констатирање и коментирање, со инсинуирање на вмешаноста на Радмина Шекеринска, актуелната министерка за одбрана и носистел на листата во Изборната единица број пет, од коалицијата „Можеме“. Го реценцираме текстот на vecer.mk, насловен :„Боки по дома со другарките Катица и Радмила (фото+видео)“, во кој сајтот информира дека на социјалните мрежи се појави фотографија и видео на неправосилно осудениот во случајот „Рекет“, Бојан Јовановски...

Continue reading

karta Fox News

Fox News ја избриша Македонија

Post Views: 0 Американската ТВ станица Fox News во вестите во вторникот објави неточна слика од Европа на која Бугарија беше ставена на просторот од некогашната СФРЈ.Тоа не беше единствена грешка на познатата ТВ станица, со оглед на тоа дека името на Србија беше впишано на територијата на денешна Унгарија и спрема мапата на телевизијата нашиот северен сосед ги завзема териториите и на Австрија, Словачка и Чешка. На мапата на Европа прикажана во текот на вестите во кои главен фокус беше ставен на изборите во Ајова за републикански кандидат за претседател на САД, не само што...

Continue reading

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top