Tag: бојчески

kniga

„Спортски повреди“ е првата стручна литература издадена на оваа тема во Македонија

На прв поглед книгата „Спортски повреди“, се добива впечаток дека истата е стручна литература наменета за докторите, специјализантите, докторите по спортска медицина, докторите од областа на ортопедијата, трауматологијата, физиотерапијата…. . Спротивно на ова книгата на Бојчески е повеќе од добредојдена за тренерите, спортистите, наставниците и сите останати кои се занимаваат со спорт. Идејата за оваа книга потекнува уште од моите специјалистички студии на медицинскиот факултет во Скопје кога специјализирав спортска медицина. Уште тогаш барајќи литературата потребна за завршниот специјалистички...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad