Tag: бојадисуваат

Пешачките премини постојано се бојадисуваат и пребојадисуваат

Бојата од пешачките премини кои се обележуваа само пред еден месец повторно избледе. Граѓаните се жалат дека една иста работа се прави по неколку пати. Се сомневаат во квалитетот на бојата со која се обележуваат зебрите. Од локалната пак тврдат дека тоа се висококвалитетни рефлектирачки бои и дека за оштетувањето на пешачките премини виновни се и несовесните возачи. Охриѓани се жалат дека пешачките премини во градов постојано се бојадисуваат и пребојадисуваат. Тие велат дека тоа се должи на лошиот  квалитет на бојата со која се обележува хоризонтална патна сигнализација па затоа зебрите брзо...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top