Tag: бок

Пет прашања за работа во Гугл

Работа од соништата Њујорк Тајмс разговарал со еден од клучните луѓе за човечки ресурси во Гугл Ласло Бок, а Гардијан во шеговит тон издвоил пет квалитети кои се бараат и пет прашања на кои би требало да се одговорат, пред  да се проба да се пријави некој, за работно место во компанијата која магазинот Форчјун ја прогласил за идеално место за работа. Дали имате IQ поголем од 130? Најлош можен одговор е “да”. Ласло Бок инсистира на “интелектуална скромност”, и смета дека без тоа луѓето не можат да учат. За оние кои цел живот се остроумни, Бок вели дека често прават “фундаментални атрибутивни...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top