Tag: боиците

boicki

Отровен кинески училишен прибор стигна во Европа

Италијанската финансиска полиција заплени пратка од 140.000 отровни пастелни боици произведени во Кина. Италијанската финансиска полиција заплени пратка од 140.000 отровни пастелни боици произведени во Кина.Утврдено е дека има трипати поголемо количество од отровната материја ДЕХП, од дозволеното. ДЕХП го забавува физичкиот и менталниот развој на децата и може да ги општети внатрешните органи.Италијанските власти соопштија дека боиците требало да се продаваат во околу 800 продавници и оти веќе биле рекламирани. Увозникот на пастелните боици, кој има седиште во градот Реџо Емилија, ќе биде обвинет...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top